patroon
contactnormaal
contacthover
uittipsnormaal
uittipshover
arrangementennormaal
arrangementenhover
omgevingnormaal
omgevinghover
restaurantnormaal
restauranthover
hethotelnormaal
hethotelhover
Lantscroonlogoweb
balkroodpatroongebroken
payofftekst

Webdesign: Montferland Ontwerp Bureau Copyrights © 2013 - Disclaimer

adreslantscroon
homenorm
homehover
reserveren
reserverenhover

HET HOTEL

Hotel 'de Lantscroon' is gevestigd in een monumentaal pand op loopafstand van kasteel Huis Bergh, in de historische stad ‘s-Heerenberg. Het hotel-gedeelte is gevestigd in een nieuwe aanbouw aan de achterzijde van het pand met een ruime vrije parkeerplaats die gratis is voor bezoekers. Onze informatiehoek en het personeel staan u graag te woord voor een deskundig advies. De ruime hotelkamers beschikken over twee boxspringbedden en zijn voorzien van TV, föhn, kluisje en eigen sanitair. Voor uw ontspanning kunt u gebruik maken van de jacuzzi en de sauna. Tevens beschikken wij over gratis Wifi.

Hotel ‘de Lantscroon’ is gevestigd in een rijksmonument dat is gebouwd voor 1450 na de eerste uitleg van de stad ‘s-Heerenberg. Als toenmalig woonhuis van Berghse land-drosten zoals Sweder van Dort (rond 1556) en Peter van Marle (1722-1751), en voorname heren zoals Hendrik Willem van Woelderen, predikant (1776-1840). Van 1889-1898 was er een Franse kostschool gevestigd. In 1898 werd het als R.K. verenigingsgebouw in gebruik genomen en tot ‘Sint Jozefgebouw’ gedoopt. Later werd dit het pension van de in de omgeving bekende magnetiseur dhr. Cornielje.

 

Sinds mei 2002 is het volledig van buiten gerenoveerde en van binnen verbouwde monumentale pand in handen van Lozina en Wilco Bosch. Om het patriciershuis de glorie van weleer te geven moesten er diverse verbouwingen en aanpassingen plaatsvinden. Oude plafonds, lambrizeringen, glas-in-lood, bij binnenkomst waan je je weer in oude tijden.

halklein
geschiedenis